Gel Bize Katıl Bize

18.03.2022 1776

09-03-2022

GEL BİZE KATIL BİZE PROJESİ

Kuruculuğunu Eşrefbey İlkokulu öğretmeni Sena YILMAZ ve Bartın Ertuğrul Gazi Ortaokulu Öğretmeni Gülcan ERDEN KOCAARSLAN'ın yaptığı Gel Bize Katıl Bize e-twinning projesine okulumuz öğretmenlerinden Özel eğitim sınıf öğretmeni Zeynep CABİR ATEŞ ve sınıf öğretmeni Ayşe Çinar katılmıştır. Proje ortakları Sena YILMAZ  Eşrefbey İlkokulu Gebze\KOCAELİ , Gülcan ERDEN KOCAARSLAN Bartın Ertuğrul Gazi Ortaokulu  Bartın\ZONGULDAK, Tuncay BAŞOĞLU  Eşrefbey İlkokulu  Gebze\KOCAELİ , Elif ERDAL  Eşrefbey İlkokulu Gebze\KOCAELİ  ,Zeynep CABİR ATEŞ Gültekin İlkokulu Muratpaşa\ANTALYA ,Ayşe Çinar Gültekin İlkokulu Muratpaşa\ANTALYA , Anca Loana Ripan       Centrul Scolar de Educatie Incluziva, Beclean \ROMANYA ,  Maria Paula Lemos  Agrupamento de Escolas da Zona Urbana da  Figueira  da Foz, PORTEKİZ'dir.  Projemizin amacı; Özel eğitim öğrencileri ile normal gelişim gösteren öğrencileri bir araya getirerek sistemli ve planlı etkinlikler doğrultusunda akran eğitimlerinin planlanmasidir.

Özel gereksinimli çocuklar açısından   Akran öğretim tekniği ile özel eğitim öğrencilerinin akademik ve sosyal gelişimine katkı sağlamayı, toplum içinde yaşamaya ve tam zamanlı kaynaştırmaya hazırlık olacak şekilde gerçek yaşam
deneyimleri kazanmalarını , hâlihazırda kaynaştırma öğrencisi olan öğrenciler için kaynaştırma uygulamalarını etkin hale getirmeyi
Normal gelişim gösteren çocuklar açısından ise kendilerinden farklı olan bireyleri kabul etmelerini,empati becerisini desteklenmeyi,Özel gereksinimli bireyler ve özel eğitim hakkında gerçekçi bir bakış açısı edinmelerini sağlamak amaçlanmıştır.